Ο ΜΠΑΓΑΣΑΚΟΣ

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ σύντροφοι ή μια πρώτη απόπειρα επικοινωνίας










Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012





1. Απόψε η νύχτα αγαπημένοι μου σύντροφοι  έχει μια μαγεία ανεπανάληπτη!!!.....Είναι η ίδια νύχτα, που πριν από εβδομήντα και κάτι χρόνια οι Έλληνες, έδειξαν στην παρηκμασμένη -και τότε- Ευρώπη, πως πολεμούν οι Ήρωες.
Η καρδιά μου χτυπάει δυνατά, τα μάτια μου δακρύζουν, συγκινούμαι όταν η σκέψη μου με οδηγεί στα χιονισμένα Ηπειρώτικα Ελληνικά βουνά, εκεί που τα παιδιά της πατρίδας μας έγραψαν με το αίμα τους τη νεώτερη Ελληνική Ιστορία.

2. Αυτά τα παιδιά θυμάμαι σήμερα!!!.....Ακολουθώ τα ίχνη τους στο χιόνι…..Νοιώθω τους χτύπους της καρδιάς τους, την παγωμένη ανάσα τους, την σιδερένια θέλησή τους για νίκη ή θάνατο!!!
3. Αυτά τα παιδιά γιορτάζω σήμερα!!!.....Υψώνω τη Σημαία και βλέπω την απόφαση στα μάτια τους…..Ακούω το πολυβόλο…..Ακούω την ιαχή «ΑΕΡΑΑΑΑ»!!! που ξεσηκώνει τα παιδιά μας και τρομοκρατεί τους Ιταλούς…..Οι Ιταλοί εισβολείς ούτε είχαν καμία σχέση με τις γελοιογραφίες των ελληνικών εφημερίδων της εποχής, ούτε ήρθαν στην πατρίδα μας εκδρομή, ούτε ήρθαν ν’ αφήσουν τα κόκαλά τους στη Πίνδο. Απεναντίας ήταν  πάνοπλοι, πολεμούσαν σκληρά και στην αρχή είχαν και κάποιες επιτυχίες.....Όμως οι Ιταλοί και ξεκίνησαν τον πόλεμο μπαμπέσικα -μισή ώρα πριν λήξει το τελεσίγραφο- και κυρίως τον τελείωσαν άτιμα, απαιτώντας παράδοση από έναν στρατό που τους είχε διαλύσει, τους είχε ξεφτιλίσει!!!
4. Κι όσο κι αν ακούγεται παράξενο σύντροφοι, κάθε ξημέρωμα της 28ης Οκτωβρίου ζω για άλλη μια φορά το έπος του ’40…..Το έπος του ’40 είναι ένα μικρό ταξίδι στην Ελλάδα που έχασα, στους Έλληνες που ψάχνω, στην ιστορία που προδόθηκε, στους αγώνες που ξεχάστηκαν, στην τιμή και την αξιοπρέπεια που μας κατάφεραν να μας στερήσουν, στη λήθη που προσπαθούν  να μας επιβάλουν…..Αυτούς τους Έλληνες ονειρεύομαι…..Αυτή την Ελλάδα οραματίζομαι…..Γι’ αυτή την πατρίδα ζω!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου