Ο ΜΠΑΓΑΣΑΚΟΣ

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ σύντροφοι ή μια πρώτη απόπειρα επικοινωνίας










Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010

Όταν ο ΜΠΑΓΑΣΑΣ γράφει ιστορία.....ΧΑΝΣ ΟΥΛΡΙΧ ΡΟΥΝΤΕΛ (1916-1982) ένας μεγάλος ήρωας του Β'ΠΠ


1.Ο Χάνς Ούλριχ Ρούντελ γεννήθηκε στις 2 Ιουλίου του 1916 στο Κονραντσβαλντάου της Σιλεσίας. Από μικρός ήταν τύπος αθλητικός, κακός μαθητής, ντροπαλός και ιδιαίτερα ευγενικός. Μέλος –όπως οι περισσότεροι νέοι Γερμανοί της εποχής που εξιστορώ άλλωστε- της Χιτλερικής νεολαίας, αλλά ποτέ μέλος του Εθνοσοσιαλιστικού κόμματος  -ίσως να μην πρόλαβε- μιας και τον Αύγουστο του 1936 κατατάχτηκε στην νεοσύστατη –τότε-  Λουφτβάφε. Κρίθηκε ακατάλληλος για πιλότος μαχητικών και τον Ιούνιο του 1938 μεταφέρθηκε και εκπαιδεύτηκε στα αναγνωριστικά αεροσκάφη. Εκεί τον βρήκε και η έναρξη του Β’ ΠΠ.
2. Συμμετείχε ενεργά στην εκστρατεία και στην κατάληψη της Πολωνίας και οι παράτολμες αναγνωριστικές του πτήσεις έφεραν και το πρώτο παράσημο. Τον «Σιδηρούν Σταυρό» Β’ τάξης…..όμως έκανε συνέχεια αιτήσεις για μετάθεση σε καθαρά πολεμική υπηρεσία…..και τελικά τα κατάφερε!!!
3.Πήγε στα βομβαρδιστικά…..αλλά θεωρήθηκε αρχικά μέτριος πιλότος και δεν συμμετείχε ούτε στη μάχη της Αγγλίας, ούτε στη μάχη της Κρήτης.

4.Η ώρα του ήρθε στις 23 Ιουνίου του 1941 με την έναρξη της επιχείρησης «Μπαρμπαρόσα», δηλαδή της εισβολής των Γερμανών στη Σοβιετική Ένωση. Επέδειξε τέτοια δραστηριότητα που σε λιγότερο από ένα μήνα παρασημοφορήθηκε με τον «Σιδηρούν Σταυρό» Α’ Τάξης…..και στις 23 Σεπτεμβρίου ξεκίνησε τα κατορθώματα του στο Ανατολικό μέτωπο…..όταν πετώντας πάνω από το λιμάνι της Κροστάνδης βύθισε με μια μόνο βόμβα το θωρηκτό «Μαρά»…..κι ενώ σύντροφοι του άξιζε ο «Σταυρός των Ιπποτών», του τον στέρησαν ενώ πραγματικά είχε πετύχει κάτι θεωρητικά ακατόρθωτο!!!
5.Τελικά παρασημοφορήθηκε με το «Σταυρό των Ιπποτών» και με το χρυσό «Γερμανικό Σταυρό» στα τέλη Δεκεμβρίου του 1941 και ενώ είχε πραγματοποιήσει περισσότερες από τετρακόσιες πολεμικές εξόδους και για ένα εξάμηνο έγινε εκπαιδευτής νέων πιλότων στη Γερμανία.
6.Όμως δεν άντεξε πολύ…..και τον Ιούνιο του 1942 –με αίτηση του πάντα- επέστρεψε και έδρασε στο Ανατολικό μέτωπο…..και στις 10 Φεβρουαρίου 1943 έγινε ο πρώτος πιλότος στην παγκόσμια ιστορία με χίλιες πολεμικές εξόδους.
7.Τον Μάρτιο του 1943 κατόρθωσε να καταστρέψει περισσότερα από εβδομήντα μικρά αποβατικά σκάφη σε λιγότερο από ένα μήνα και λίγο πριν το Κουρσκ ξεκίνησε τις αντιαρματικές του αποστολές και πολύ γρήγορα κατάφερε να καταστρέψει περισσότερα από εκατό Σοβιετικά τεθωρακισμένα…..δεν του άξιζαν λοιπόν τα «Φύλλα Δρυός»?.....τα προσέθεσε λοιπόν σύντροφοι μου στον «Σταυρό των Ιπποτών» του στις 14 Απριλίου του 1943…..και στις 25 Νοεμβρίου πρόσθεσε και τα ξίφη αφού πραγματοποιούσε τον έναν άθλο μετά τον άλλο.

8.Τέλος πάντων σημασία έχει ότι απ’ τον Οκτώβριο του 1943 και μέχρι τη λήξη του πολέμου ασχολήθηκε σχεδόν αποκλειστικά με τις επιθέσεις εναντίον αρμάτων μάχης σε σημείο τέτοιο ώστε κατάφερε να επινοήσει και μια καινοτόμα επιθετική τακτική εναντίον τους. Συγκεκριμένα τα προσέγγιζε από τη πίσω πλευρά κι έτσι εκμεταλλευόταν αφενός την αδυναμία προσβολής του, αλλά και αφετέρου τα τρωτά σημεία των Σοβιετικών αρμάτων που στην πίσω τους πλευρά είχαν πρόβλημα θωράκισης. Παράλληλα όμως αύξανε και τις πιθανότητες της προσωπικής του επιβίωσης αφού ακόμα κι αν έπεφτε θα βρισκόταν σε κίνηση προς γραμμές φιλικές.
9.Και ο Ρούντελ σύντροφοι, καταρρίφθηκε ή προσγειώθηκε αναγκαστικά τριάντα δύο φορές!!!...τον Μάρτιο του 1944 και αφού είχε συμπληρώσει χίλιες πεντακόσιες αποστολές προήχθη σε  επισμηναγό…..και στις 29 Μαρτίου συνέβη το απίστευτο!!!
10.Προσγειώθηκε σύντροφοι μέσα στις Ρωσικές γραμμές –κάτι που στο παρελθόν είχε ξανακάνει- για να σώσει έναν συνάδελφο του και παρά την επιτυχή διάσωση απέτυχε να ξαναπογειωθεί εξαιτίας της λάσπης και του χιονιού…..και κατέληξε κυνηγημένος απ’ τους Ρώσους που τότε τον είχαν επικηρύξει για εκατό χιλιάδες ρούβλια…..κι έφτασε σώος πίσω στις γερμανικές γραμμές κολυμπώντας τον παγωμένο Δνείπερο, χωρίς πυξίδα και χάρτη και πληγωμένος από σφαίρα στον ώμο…..εξαντλώντας κάθε όριο αντοχής, γενναιότητας και φυσικά τύχης.
11.Κι αυτή του η ενέργεια «ανάγκασε» τον Χίτλερ να του απονείμει τα διαμάντια στον «Σταυρό των Ιπποτών μετά φύλλων Δρυός και Ξιφών»…..και σήμερα είναι ιστορικά ο δέκατος Γερμανός με τόσο μεγάλη διάκριση μαζί με μεγάλους Άνδρες όπως ο Ρόμμελ!!!

12.Την πρωτοχρονιά του 1945 –κι ενώ πλέον ο πόλεμος για τους Γερμανούς είχα χαθεί- ο Χίτλερ προσέθεσε «Χρυσά Φύλλα Δρυός» στον «Σταυρό των Ιπποτών» του Ρούντελ…..και ήταν ο μόνος Γερμανός που έλαβε τέτοια μεγάλη διάκριση…..και όταν ο Χίτλερ κατά την παρασημοφόρηση τον διέταξε να σταματήσει πλέον τις πτήσεις, ο Ρούντελ –που μόλις είχε προαχθεί σε σμήναρχο- ζήτησε να επιστρέψει το μετάλλιο προκειμένου να συνεχίσει τις αποστολές του.
13.Όμως τελικά ήταν μια λάθος απόφαση…..γιατί στις 9 Φεβρουαρίου 1945 χτυπήθηκε στο πόδι από πολυβόλο…..κατάφερε από θαύμα να σωθεί…..ακρωτηριάστηκε….και συνέχισε να πετάει ο αθεόφοβος και να σκορπάει το τρόμο στους Σοβιετικούς χρησιμοποιώντας τεχνητό μέλος…..τέτοια πράγματα!!!


14.Στο τέλος του πολέμου –ευτυχώς- παραδόθηκε στους Αμερικανούς…..απελευθερώθηκε άμεσα λόγω των πολλών του τραυμάτων…..και κατέληξε στην Αργεντινή…..όπου και υπηρεσίες στον πρόεδρο Περόν προσέφερε και τα απομνημονεύματα του συνέγραψε που μεταφράστηκαν σε οκτώ γλώσσες και πούλησαν πάνω από τρία εκατομμύρια αντίτυπα…..αλλά ανέβηκε και τρεις φορές στο ψηλότερο ηφαίστειο του κόσμου…..κατέκτησε την ψηλότερη κορυφή των Άνδεων…..και κέρδισε και διάφορα χρυσά μετάλλια στο σκι…..κι όλα αυτά μένα πόδι!!!
15.Τέλος πάντων στα τέλη της δεκαετίας του 60 επέστρεψε στη Γερμανία όπου εντάχθηκε στο ακροδεξιό κόμμα και ήταν μάλιστα και υποψήφιος βουλευτής του…..παρέλυσε μερικά από εγκεφαλικό το 1970…..και στις 18 Δεκεμβρίου του 1982 πέθανε στο Ροζενχάιμ.

Αυτός σύντροφοι μου ήταν  ήρωας μας…..ένας άνθρωπος που ο διοικητής του στρατηγός Σέρνερ συχνά έλεγε «ο Ρούντελ αξίζει όσο μια μεραρχία»…..ένας άνθρωπος τ’ όνομα του οποίου οι στρατιώτες χρησιμοποιούσαν στις προσευχές τους λέγοντας «Θεέ μου, κάνε να εμφανιστεί ο Ρούντελ»….. ένας άνθρωπος που σε πάνω από δυόμιση χιλιάδες αποστολές αχρήστεψε  πάνω από πεντακόσια τεθωρακισμένα, εκατοντάδες οχήματα και πυροβόλα, βύθισε ένα θωρηκτό μόνος του και αχρήστεψε ένα άλλο και κατέρριψε πάνω από δέκα εχθρικά αεροσκάφη…..ένας άνθρωπος τέλος που μέχρι το τέλος της ζωής του έμεινε πιστός στη ρήση του «χαμένος είναι μόνο όποιος εγκαταλείπει τον εαυτό του»!!!

7 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια για το κείμενο
    Την φράση την ξέρω ως εξής: "Μόνον όποιος εγκαταλείπει τον αγώνα είναι χαμένος"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ενας ακόμη ήρωας , μαχητής τής ελεύθερης Ευρώπης πού δέν πρέπει νά ξεχαστεί.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Αυτός σύντροφοι μου ήταν ήρωας ΜΑΣ"...σε έχει φάει η μαλακία!!! Ένας αμετανόητος ΝΑΖΙ εγκληματίας ήτανε κι αυτό το αποδεικνύει αυτό που μόνος σου γράφεις, ότι δηλαδή με την επιστροφή του στη Γερμανία εντάχθηκε σε ακροδεξιό κόμμα και μάλιστα ως υποψήφιος. Όλα αυτά τα διαμάντια, τα ασήμια και τα χρυσάφια είναι χαμένες ανθρώπινες ζωές, παιδιών, αδερφών, πατεράδων και φίλων όπως επίσης και αμάχων για το γινάτι ενός τρελού και για να καμαρώνεις τώρα εσύ. Αλλά είσαι πολύ βλάκας για να το καταλάβεις σύντροφε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σκατά στον τάφο του Στάλιν.6 Σεπτεμβρίου 2015 στις 3:39 μ.μ.

      Ανώνυμε 5:14 μ.μ.είσαι μηδενικό χωρίς περιφέρεια, ένας νάνος μπροστά στο Μεγαλείο του Εθνικοσοσιαλισμού.Συνέχισε να μαθαίνεις ιστορία απο ταινίες του Hollywood και απο καθεστωτικά βιβλία κομμένα και ραμμένα στα μέτρα των νικητών του Β' παγκ. πολέμου.

      Διαγραφή
    2. Αν είναι να γράφετε ιστορικά θέματα τουλάχιστον πείτε την αλήθεια. Ο Ρούντελ ήταν αμετανόητος ναζί μέχρι το τέλος της ζηής του το 1982. Μετά τον πόλεμο βοήθησε ώστε να φυγαδευθεί στην Αργεντινή ο φονιάς παιδιών Γιόζεφ Μεγκελε. Και στις δεκαετίες μετά τον πόλεμο δημιούργησε το πρώτο νεοναζιστικό κόμμα. Αν δε θέλετε να πείτε την αλήθεια, παραδεχθείτε τουλάχιστον ότι είστε ναζί να ξέρουμε τουλάχστον με τι έχουμε να κάνουμε...

      Διαγραφή
  4. Δεν πρέπει να εξετάζει κάποιος τις πολιτικές προεκτάσεις που σκιαγραφούν το πορτραίτο ενός ανθρώπου,αλλά επί του συγκεκριμένου,,την μαχητική του αξία,,την επαγγελματικότητα του,,την δύναμη του,,και τον πατριωτισμό του ανεξαρτήτως εάν συμφωνεί η όχι ιδεολογικά μαζί του!! Ήταν ένας εξαιρετικός μαχητής,,,πολεμιστής,,γενναιος,,και ιδιαίτερος άνθρωπος!! Το ίδιο ισχύει και για τους άξιους πολεμιστές της σοβιετικής Ένωσης !!! Και φυσικά,του κάθε λαού και του κάθε στρατού!! Το μαχητικό πνεύμα η τιμή και η αξία,δεν υποτιμάται από καμμία ιδεολογία και από κανένα κόμμα!! Το ίδιο ακριβώς ισχύει αντιθέτως φυσικα και για την προδοσία και τους προδότες !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για όσους τα έχουν πάρει κρανιακως επειδή το άρθρο αναφέρεται σε ΝΑΖΙ, προφανώς δεν έχει καμία σημασία μετά από 75 χρόνια αν ήταν Ναζί. Αυτό που εξετάζεται εδώ είναι ένας σκληρός καργιολης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή